Vår verksamhet

Ändamålet med stiftelsens verksamhet är att tillhandahålla lägenheter för äldre boende som har anknytning till Örebro.

I anslutning till inflyttning i Cederbergska stiftelsens lägenheter blir du medlem i Sällskapet Pauvres Honteux Vänner i Örebro. Medlemskapet ger dig tillgång till våra tjänster och utbud av olika aktiviteter.

För att kunna ta del av de aktiviteter som erbjuds, rekommenderar vi att man vid uthyrningstillfället har en högsta ålder för ensamstående på 85 år och för sammanboende en sammanlagd ålder av 170 år tillsammans. Vid inflyttning i tidig ålder rekommenderar vi 55 år eller 110 år tillsammans.

Vidare bör man fyllt 50 år för att anmäla intresse för bostad.

Längre ner kan du läsa mer om vår verksamhet.

Måltider

Middag serveras i våra matsalar söndag – fredag. Middagen består i regel av salladsbuffé, varmrätt och frukt, kaka alternativt dessert.

Specialkost serveras ej.

Gäster

Bokningslista finns för gästmåltider. Kostnad för detta uppgår till f.n. 80 kronor på vardagar och 130 kronor på söndagar. För barn upp till 6 år är måltiden gratis och för barn mellan 6 år och 12 år betalas halv avgift.

Matkorg

Vid tillfällig sjukdom kan matkorg erhållas i lägenheten efter kontakt med köket och mot en avgift på f.n. 10 kronor per person och tillfälle.

Exempel på veckomeny

Måndag
Korvgryta med rotfrukter och ris
Kaka/frukt

Tisdag
Raggmunk och stekt fläsk, lingon
Kaka/frukt

Onsdag
Fiskgratäng med räkor och dill samt potatis
Kaka/frukt

Torsdag
Potatis- och jordärtskockssoppa
Ugnspannkaka

Fredag
Fläskfilé med rödvinssky/vitlökssmör samt råstekt potatis
Dessert

Söndag
Räkcocktail
Helstekt kotlett med pepparsås och potatisgratäng
Vaniljglass med jordgubbskompott

Gästrum

Gäster hos sällskapet har möjlighet att hyra gästlägenheter för övernattning. Sällskapet disponerar 2 lägenheter på Söder, 2 lägenheter i Wadköping och 1 lägenhet på Järnvägsgatan. Kostnaden är f.n. 200 kronor per dygn. Städning ombesörjs av hyresgästen.

Rekreation

Hobbyverksamhet

I våra hobbyrum finns ett varierande utbud för hyresgästerna. På Söder har hyresgästerna bl a tillgång till surfdator, vävstol och symaskin. Gymnastik, yoga och bridge är aktiviteter som förekommer på såväl Söder, Wadköping och Järnvägsgatan. Matsal och sällskapsrum kan bokas och nyttjas av hyresgästerna utan kostnad.

Bibliotek

I hobbyrummet/salongen disponerar hyresgästerna böcker som de kan låna hem och läsa. Bokbilen besöker oss på Södra Allén och Wadköpingsvägen var fjärde vecka.

Dagstidningar finns också till hyresgästernas förfogande.

Gymnastiksal Söder

I källaren finns gymnastiksal med bordtennisbord och redskap för lättare styrketräning.

Bastu och relax Söder

I vår lokal på söder finns även bastu, duschar och ett avslappningsrum.

Bastu Wadköping

I anslutning till hobbyrummet finns bastu, duschar och ett avslappningsrum. I hobbyrummet finns redskap för lättare styrketräning.

Matsal och sällskapsrum

Hyresgäster har möjlighet att disponera matsal och sällskapsrum för privata tillställningar.

Husdjur

Husdjur är tillåtna i alla våra fastigheter.

Gruppverksamhet

Inom samtliga boenden finns olika grupper med olika syften: Bomiljögrupper som arbetar med den inre och yttre miljön samt trivselfrågor. Aktivitetsgrupper som initierar och anordnar olika aktiviteter.

Sjuk- & hälsovård

Vi har för närvarande inte möjlighet att erbjuda sjukvårdstjänster.

Vid sjukdom

Om man som boende blir sjuk och ej längre har möjlighet att delta vid middagen övergår mathållningen efter viss tid till hemtjänsten. Vid kortare tids sjukdom kan man erhålla matkorg från köket för en billig penning. Om man som boende ej längre har möjlighet att klara ett eget boende är det brukligt att anhörig tillsammans med biståndshandläggare och läkare diskuterar alternativ boendeform.